Einsteinstraat 30F 1446 VG Purmerend
088 160 2000
info @ lezer.net

Hoe zit dat nou met die vastrechtvergoeding?

Hoe zit dat nou met die vastrechtvergoeding?

vastrechtvergoeding

In het gebied Zaanstreek Waterland Buiten hebben we te maken met bewoners die wel en die niet de vastrechtvergoeding moeten betalen. Waarom is dit nou en hoe werkt het precies? Dat leggen we in dit artikel uit aan de hand van een aantal vragen.

Waarom moet de ene wel en de andere geen vastrechtvergoeding betalen?

Het gebied Zaanstreek-Waterland Buiten kent 3400 adressen, waarvan zo’n 1200 buitengebied adressen. In deze (witte) buitengebieden, daar waar de woningen al snel 150 meter uit elkaar staan, wordt een vastrechtvergoeding berekend. In de kleine kernen waar al Coaxkabel is van Ziggo, staan de huizen vaak dichter bij elkaar en daarom is deze extra vergoeding daar niet van toepassing.

In andere projecten betalen adressen in het buitengebied altijd al een vastrechtvergoeding om de investering mogelijk te maken. Om de mensen in de kernen met Ziggo aan te zetten om mee te doen, hoeven zij geen vastrecht te betalen. Mensen met Ziggo hebben immers over het algemeen een goede verbinding en voelen minder de noodzaak om over te stappen. Zo maken we het samen mogelijk om glasvezel te krijgen.

Ik woon in een kern met Ziggo. Moet ik een vastrechtvergoeding betalen?

Nee. De vastrechtvergoeding geldt alleen voor het buitengebied. In de brief die u heeft ontvangen met het informatiepakket, staat vermeld of u vastrechtvergoeding moet betalen. Heeft u de brief niet meer, vul dan uw postcode en huisnummer in op de postcodecheck op www.glasvezelbuitenaf.nl. Daar krijgt u direct te zien of u wel of geen vastrechtvergoeding moet betalen.

Hoe zit het nu precies met die € 17,50 of € 2.200?

Wanneer u de vastrechtvergoeding moet betalen, kunt u kiezen of u deze maandelijks betaalt voor €17,50 per maand of het bedrag eenmalig afkoopt voor €2.200. Kiest u voor maandelijks dan betaalt u dit bedrag zolang uw abonnement via een van de dienstaanbieders loopt. Stopt u het abonnement, bijvoorbeeld omdat u verhuist of over wil stappen naar een andere aanbieder, dan stopt ook de betaling.

Kiest u voor de eenmalige afkoop? Dan betaalt u eenmalig €2.200. Deze afkoop is adresgebonden. Voor uw huidige adres hoeft u dus nooit meer een (maandelijkse) vastrechtvergoeding te betalen.

Hulp of advies nodig?

Heeft u hulp of advies nodig? Bel ons op 088 160 2000 voor advies of maak een afspraak, Of kom naar een lokale (aanmeld)bijeenkomst in uw buurt.